Składniki:
500 g jarmużu
250 gram kiełbasy
np. podwawelskiej
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
pieprz
sól
Sposób wykonania:
Liście jarmużu
umyłam, wycięłam z nich twarde części, pokroiłam w paski. W
garnku zagotowałam pół litra wody ( opcjonalnie ), dodałam
jarmuż. Gotowałam przez kilka minut aż zmiękł. Kiełbaskę
pokroiłam w kostkę podsmażyłam na patelni, dodałam do jarmużu,
gotowałam dalej.
Na patelni
rozgrzałam masło dodałam posiekaną cebulkę podsmażyłam ,
dodałam mąkę smażyłam jeszcze przez chwilę. Połączyłam z
jarmużem, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Gotowałam na
wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.
47 years old Marketing Assistant Esta Nevin, hailing from Alexandria enjoys watching movies like Baby... Secret of the Lost Legend and Fashion. Took a trip to Thracian Tomb of Sveshtari and drives a M3. sprawdz
OdpowiedzUsuń