Składniki
4 kg ogórków
6 średnich cebul
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
2 czubate łyżki soli
2 przeciery pomidorowe małe po około 200 gram
1 szklanka cukru
Sposób przygotowania
- Ogórki umyłam , obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę.Wszystko włożyłam do miski. Wsypałam cukier i sól, wlałam ocet, olej, dodałam przecier pomidorowy, wymieszałam i odstawiłam na 2 godziny. Sałatkę wkładałam do wyparzonych wcześniej słoiczków. Pasteryzowałam 15 minut.
Ciekawe połączenie, na zimę do obiadku w sam raz ;)
OdpowiedzUsuńwyszły super...pyszne ogóreczki
OdpowiedzUsuńpodzielam sa swietne......
OdpowiedzUsuń