składniki na 4 porcje
Składniki:
2 garście rukoli
1 dojrzała mango
200 gram truskawek
sos:
6 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
2 łyżki miodu
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
składniki sosu połączyć w jednolitą masę
Składniki:
2 garście rukoli
1 dojrzała mango
200 gram truskawek
sos:
6 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
2 łyżki miodu
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
składniki sosu połączyć w jednolitą masę
Sposób wykonania:
Na talerze rozłożyć rukolę, pokrojone mango w kostkę i truskawki w ćwiartki. Polać sosem.
Podawać z grzanką czosnkową.
Mniam, wygląda pysznie, taka kolorowa :)
OdpowiedzUsuń