Składniki
200 g wędzonego łososia
1 średniej wielkości cebula
2-3 świeże ogórki
2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób wykonania
Łososia pokroić w drobną kostkę wymieszać z oliwą z oliwek.
Cebulę obrać pokroić w kostkę lekko zgnieść z odrobiną soli.
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę.
Na talerzu postawić okrągłą foremkę bez dna, ułożyć pokrojonego łososia, ogórki, cebulkę, przykryć łososiem. Schłodzić , delikatnie usunąć foremkę. udekorować koperkiem.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTakiego tatara jeszcze nigdy nie miałem okazji jeść, ale myślę, że niedługo na pewno go przygotuję. Jednak odkąd trafiłem na przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ to muszę przyznać, że właśnie łosoś z grilla w takim wydaniu najbardziej mi smakuje.
OdpowiedzUsuń