sobota, 27 stycznia 2018

tatar z wędzonego łososia układany warstwowo


Składniki
200 g wędzonego łososia
1 średniej wielkości cebula
2-3 świeże ogórki
2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania
Łososia pokroić w drobną kostkę wymieszać z oliwą z oliwek.
Cebulę obrać pokroić w kostkę lekko zgnieść z odrobiną soli.
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę.
Na talerzu postawić okrągłą foremkę bez dna, ułożyć pokrojonego łososia, ogórki, cebulkę, przykryć łososiem. Schłodzić , delikatnie usunąć foremkę. udekorować koperkiem.


2 komentarze:

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego tatara jeszcze nigdy nie miałem okazji jeść, ale myślę, że niedługo na pewno go przygotuję. Jednak odkąd trafiłem na przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ to muszę przyznać, że właśnie łosoś z grilla w takim wydaniu najbardziej mi smakuje.

    OdpowiedzUsuń