Składniki:
Makaron tagliatelle 400 g
opakowanie serka mascarpone 250g
czosnek 2- 3- ząbki
świeży szpinak 500 g.
pierś drobiowa 1/2 sztuki
orzech włoski 10 sztuk
sól , pieprz, gałka muszkatołowa
masełko , olej
Sposób wykonania:
Sposób wykonania:
Szpinak umyłam , osuszyłam, rozdrobniłam.
Pierś pokroiłam w mniejsze paski, orzechy wyłuskałam, rozdrobniłam, podsmażyłam z dodatkiem soli na niewielkiej ilości oleju, pod koniec smażenia dodałam orzechy, odstawiłam.
W głębokiej patelni rozgrzałam niewielką ilość masła, dodałam szpinak dusiłam przez kilka minut. Dodałam serem mascarpone, podsmażoną pierś z orzechami, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, zagotowałam, gotowałam przez chwilę.
Makaron tagliatelle ugotowałam al dente odcedziłam dodałam do szpinaku, wymieszałam. ponownie doprawiłam do smaku.
Oj tak, tak to coś zdecydowanie dla mnie:-)
OdpowiedzUsuńLubię takie obiadki :)
OdpowiedzUsuń