Składniki:
2 kg ogórków
1 główka czosnku
3 szklanki wody
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki octu
2,5 łyżki soli
15 g carry
liście selera
Sposób wykonania:
Ogórki umyłam, pokroiłam w plastry nie obierając ze skórki.
Wsypałam sól, wymieszałam, pozostawiłam na 3 godziny.
Wodę zagotowałam z cukrem, octem, carry i rozdrobnionym czosnkiem. Pozostawiłam do wystygnięcia. Z ogórków zlałam wodę, dodałam zimną zalewę, wymieszałam. Odstawiłam na całą noc. Na dno każdego słoiczka wkładałam po liściu selera następnie ogórki z zalewą. Słoiki gotowałam około 7 min od zagotowania.
53 year old Financial Analyst Douglas Simon, hailing from Baie-Comeau enjoys watching movies like Galician Caress (Of Clay) and Sculpting. Took a trip to Madriu-Perafita-Claror Valley and drives a Alfa Romeo 8C 2900B Pinin Farina Cabriolet. strona
OdpowiedzUsuń