Składniki:
1 podwójna pierś drobiowa
300 g świeżych lub mrożonych prawdziwków
2 serki topione śmietankowe Hochland
przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy , ziele angielskie
Sposób wykonania:
Prawdziwki odmroziłam, podsmażyłam na maśle z dodatkiem przypraw.
Pierś drobiową rozdzieliłam na 6 kotletów, rozbiłam, posypałam solą , pieprzem i wegetą. Na środek każdego z nich położyłam podsmażone prawdziwki ( część pozostawiłam do sosu ), zwinęłam.
Obtoczyłam w mące, obsmażyłam na patelni, zalałam wodą, dodałam przyprawy: liść, ziele angielskie, sól, wegetę. Gotowałam pod przykryciem ok 30 minut.
Pod koniec gotowania włożyłam pokrojone serki topione, ( serki muszą się rozpuścić w sosie ), Zagęściłam zawiesiną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz