Składniki:
1 kg schabu
2,5 litra wody
5 ząbków czosnku pokrojonego w plasterki
4 łyżki soli
2 łyżeczki cukru
10 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
5 liści laurowych
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka musztardy
3 łyżki majonezu
Sposób wykonania:
Do garnka z grubym dnem wlać wodę dodać przyprawy, majonez, musztardę - wymieszać. Włożyć mięso, doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem przez 5 minut. Wyłączyć gaz i odstawić mięso do wystudzenia. ( pozostawić pod przykryciem ) Drugiego dnia czynność powtórzyć. Mięso wyjąć z garnka gdy będzie całkowicie zimne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz