czwartek, 9 stycznia 2014

Naleśniki z serem i parówkami




Składniki:
2 jajka
1,5 szklanki mąki
1,5 do 2 szklanki wody
olej
sól
200 gram sera żółtego
5 - 6 parówek
 ketchup do polania
Sposób wykonania:
Jajka zmiksować, stopniowo dodawać mąkę naprzemiennie  z wodą, na końcu dodać sól i 2-3 łyżki oleju. Ciasto odstawić.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i usmażyć naleśniki z obu stron.
Ser potarkować na największych oczkach. na każdy środek naleśnika wzdłuż położyć ser, na to parówkę, zwinąć. Smażyć na patelni z obu stron lub na grillu. Podawać polane ketchupem.

1 komentarz:

  1. Jedne z moich... Bardzo często goszczą u nas na obiad. Szybko się je robi i są pyszne. Ja dodaję jeszcze do środka paprykę i ogórka konserwowego. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń