Składniki:
2 świeże pstrągi
500 gram świeżego szpinaku
10 orzechów włoskich
1/3 opakowania sera feta
2 łyżki śmietany
przyprawy: świeży czosnek, sól, pieprz, cytryna
Sposób wykonania:
Rybę wyfiletowałam , każdą poporcjowałam na 4 kawałki, posypałam solą, pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny.
Szpinak umyłam, liście pokroiłam na mniejsze kawałki. na patelnię dałam odrobinę masełka i szpinak, zblanszowałam, dodałam 2 łyżki śmietany, sól i czosnek, delikatnie odparowałam, przestudziłam.
Na każdy środek ryby nałożyłam łyżeczkę szpinaku, zawinęłam, szpinak który mi pozostał rozłożyłam równomiernie w naczyniu do zapiekania. Na wierzch położyłam roladki każdą z nich udekorowałam fetą i orzechem włoskim. Resztę orzechów rozdrobniłam, posypałam po szpinaku.
Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Rybkę piekłam przez 35 minut.
ciekawy pomysł, pierwszy raz widz taką roladę:)
OdpowiedzUsuń