Składniki:
ciasto:
2 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
farsz:
300 gram pieczarek
150 gram sera żółtego
2 średnie cebule
przyprawy: sól, pieprz, olej do smażenia, kethup
Sposób wykonania:
Jajka zmiksowałam z mlekiem i mąką na puszystą masę. Usmażyłam naleśniki.
Cebulkę obrałam, pokroiłam w kostkę, zeszkliłam. pieczarki oczyściłam, pokroiłam w plasterki, dodałam do cebulki, podsmażyłam, doprawiłam do smaku. Naleśniki rozłożyłam, posypałam tartym serem, na jednej połowie naleśników ułożyłam pieczarki, złożyłam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posmarowanego oliwą. Wierzch posypałam żółtym serem. Zapiekałam w temp 180 stopni przez 25 minut.
Pyszne! Uwielbiam naleśniki na słono ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń