sobota, 24 maja 2014

Naleśniki z pieczarkami zapiekane w piekarniku




Składniki:

ciasto:
2 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka

farsz:
300 gram pieczarek
150 gram sera żółtego
2 średnie cebule

przyprawy: sól, pieprz, olej do smażenia, kethup

Sposób wykonania:
Jajka zmiksowałam z mlekiem i mąką na puszystą masę. Usmażyłam naleśniki.
Cebulkę obrałam, pokroiłam w kostkę, zeszkliłam. pieczarki oczyściłam, pokroiłam w plasterki, dodałam do cebulki, podsmażyłam, doprawiłam do smaku. Naleśniki rozłożyłam, posypałam tartym serem, na jednej połowie naleśników ułożyłam pieczarki, złożyłam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posmarowanego oliwą. Wierzch posypałam żółtym serem. Zapiekałam w temp 180 stopni przez 25 minut.


1 komentarz:

  1. Pyszne! Uwielbiam naleśniki na słono ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń