czwartek, 24 stycznia 2013
rolada drobiowa.
Składniki:
świeży kurczak
przyprawa pikantna do drobiu
ser żółty 100 g
pieczarki 6 szt
papryka świeża 1 szt
olej
Sposób wykonania:
Kurczaka oczyściłam umyłam a następnie wytrybowałam. Rozcięłam na pół i uformowałam prostokąt.
Mięso posypałam pikantną przyprawą do kurczaka.
Na patelni podsmażyłam pokrojone na drobno pieczarki i paprykę. Mięso posypałam potarkowanym serem żółtym pieczarkami i papryką. Wszystko razem ciasno zwinęłam i związałam nitką.Włożyłam w rękaw do pieczenia.Dodałam odrobinę oleju i wody. Piekłam w temperaturze 200 stopni przez ok 1,5 godziny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz