Ciasto:
60dag maki
3/4 szkl cukru
20 dag margaryny
2 żółtka
2 jajka
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
2 łyżeczki sody
cukier waniliowy
Polewa orzechowa:
12 dag margaryny
20 bag posiekanych orzechów
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
Krem I:
1 budyń śmietankowy
350 ml mleka
Krem II:
Masa kajmakowa ( krówka w puszce )
WYKONANIE:
Mąkę wymieszać z sodą, posiekaną margaryną, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą z mich wyłożyć na blasze. na 3 cześć wylać gorącą polewę orzechową i upiec. ( temperatura 180 stopni ). Ugotować budyń w 350 ml mleka. Na jeden upieczony i ostudzony placek ułożyć budyń. Przykryć drugim plackiem. Wyłożyć masę kajmakową. Przykryć plackiem z orzechami.
Takie ciasto to prawdziwe pyszności. Mniam!
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam takie ciasto
OdpowiedzUsuńuwielbiam, choć jest mega słodkie, a ja preferuję wypieki bardziej wytrawne lub niskosłodzone:)
OdpowiedzUsuńOrzeszki maja byc solone, czy niekoniecznie?
OdpowiedzUsuńOrzechy włoskie
UsuńDAŁAM WŁOSKIE, POSIEKAŁAM
Usuńbag?? jakaś nowa cząstka wagi czy co?? haha ps. ten przepis jesst cudowny i zapraszam na mojego bloga!
OdpowiedzUsuńSzAlOnY SKUTEREK ;) haha
nie podaje pani czasu pieczenia kazdej czesci i jak bardzo je rozciagnac, do jakiej grubosci? pierwsze chyba nie wyjdzie mi takie jak powinno, jeszcze jest w piecu ostatnia czesc, Hanna
OdpowiedzUsuń20 year-old Help Desk Operator Hamilton D'Adamo, hailing from Fort Erie enjoys watching movies like Class Act and Creative writing. Took a trip to Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve and drives a Ferrari 512S. Link strony
OdpowiedzUsuń