środa, 7 listopada 2012

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ WERSJA I

Sałatki z kapusty pekińskiej są bardzo popularnym dodatkiem do obiadu. Lubię je przyrządzać na wiele sposobów. 

Moja wersja nr I to:

Kapusta pekińska z pomidorkiem




Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej
2 pomidory
1 czerwona cebula
2 łyżki posiekanego koperku
do smaku: sól, pieprz, sok z cytryny, olej




Sposób wykonania:

1. Kapustę pokrój w cienkie paseczki. 
2. Pomidory umyj, obierz ze skórki i pokrój na kostki. 
3. Cebulkę obierz i pokrój w kosteczkę. 
4. Wszystkie składniki wymieszaj. 
5. Skrop sokiem z cytryny, dodaj sól, pieprz, cukier , oliwę i koper.
6. Wymieszaj ponownie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz