Żeberka w coli.
Przepis z internetu troszeczkę zmodyfikowany.
Składniki:
1 kg żeberek
2 szklanki coca - coli
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
mielona czerwona papryka
oliwa
ja dodałam jeszcze przyprawę do czerwonego mięsa
Sposób wykonania:
Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, zostawić na całą noc w lodówce.
Następnego dnia każdą porcję obtoczyć w mące i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Włożyć w rękaw do pieczenia mięsa i zalać coca -colą, zamknąć. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 1,5 h.
Moje wrażenia.
Żeberka były smaczne, lekko słodkie i kruche. Warte zrobienia.
Kiedys robiłam żeberka w coli
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/11/1010-liebster-award.html