niedziela, 11 listopada 2012
TARTA Z CEBULKĄ I KIEŁBASKĄ
SKŁADNIKI:
na ciasto:
szklanka mąki
1/2 kostki margaryny
1 żółtko
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka soli
na farsz:
4 jajka
200 ml śmietany 18 %
20 dag kiełbasy
2 cebule
150 gram sera żółtego
sól, pieprz, oregano, majeranek
SPOSÓB WYKONANIA:
Z podanych składników przygotować ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki.
Kiełbaskę i cebulkę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć.
jajka wymieszać ze śmietaną, dodać podsmażoną kiełbaskę z cebulką i potarkowany ser. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, oregano i majerankiem.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Wyciągnąć ciasto z lodówki, wypełnić nim posmarowane masłem naczynie do tarty. Wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika. ( przed pieczeniem ciasto należy ponakówać widelcem.)
Następnie wylać masę i piec jeszcze przez 35 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fajna robota mianuje Twoj blog do Leibster Award.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://kocurkowakuchniababuni2.blox.pl/2012/11/LEIBSTER-AWARD.html