Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanych podgrzybków
Składniki:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 1 słoiczek ćwiartkowy marynowanych podgrzybków
- 2 czerwone cebule
- sól, pieprz, cukier oliwa
Sposób wykonania:
- Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki.
- Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny, żeby się lekko wymoczyły. Następnie ponownie odcedź i pokrój w paseczki. Dodaj do kapusty.
- Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do kapusty.
- Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
- Dodaj sól, cukier, pieprz i oliwę do smaku. Jeszcze raz wymieszaj.
- Zostaw na chwilkę, żeby się przegryzła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz