środa, 7 listopada 2012

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ WERSJA II

Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanych podgrzybków



Składniki:
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 słoiczek ćwiartkowy marynowanych podgrzybków
  • 2 czerwone cebule
  • sól, pieprz, cukier oliwa 


Sposób wykonania:
  1. Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki. 
  2. Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny, żeby się lekko wymoczyły.       Następnie ponownie odcedź i pokrój w paseczki. Dodaj do kapusty. 
  3. Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do kapusty. 
  4. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. 
  5. Dodaj sól, cukier, pieprz i oliwę do smaku. Jeszcze raz wymieszaj. 
  6. Zostaw na chwilkę, żeby się przegryzła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz