Składniki
5 paczek herbatników petit beurre1 litr mleka
1 szklanka cukru
1 szklanka kaszy manny
1 kostka masła
2 łyżki kakao
polewa czekoladowa
1/2 kostki margaryny Kasia
1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
3 łyżki wody
wiórki kokosowe
-
Sposób przygotowania
- 1.
-
przygotować masę
mleko, masło i cukier zagotować . Wsypać powoli kaszę manną, a gdy zgęstnieje odstawić. Dodać kakao i dobrze wymieszać
- 2.
-
blaszkę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie schłodzoną masę i przykryć pozostałymi herbatnikami
- 3.
-
przygotować polewę
margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez
3 minuty. Odstawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając.
- 4.
-
Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do lodówki na całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz