Składniki:
- 3 plastry schab wieprzowy,
- 100 gram pieczarki,
- 3 plastry ser zółty,
- do smaku Sól,
- do smaku pieprz,
- do panierowania mąka,
- do smażenia olej
Sposób wykonania:
Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć.
Schab posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, podsmażyć z jednej strony ( aż będzie rumiany ), przewrócić, na wierzch położyć podsmażone pieczarki i ser żółty. Przykryć przykrywką i smażyć jeszcze przez parę minut. Przed podaniem można podać polany kethupem ale nie koniecznie.
Schab posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, podsmażyć z jednej strony ( aż będzie rumiany ), przewrócić, na wierzch położyć podsmażone pieczarki i ser żółty. Przykryć przykrywką i smażyć jeszcze przez parę minut. Przed podaniem można podać polany kethupem ale nie koniecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz