wtorek, 9 października 2012
marynowane podgrzybki
Składniki :
małe twarde kapelusze podgrzybków
woda
sól
cukier
ocet
liść laurowy
ziele angielskie
kolorowy pieprz
cebula
Sposób wykonania:
Małe twarde kapelusze podgrzybków wyczyścić, umyć pod bieżącą wodą, obgotować. Przecedzić, opłukać pod bieżącą wodą.
Zalewa:
Na każdy litr wody należy dać 1/2 szklanki cukru, łyżeczkę soli i szklankę octu 10 %. Zalewę należy zagotować.
Do słoiczków włożyć grzybki ok. 3/4 słoika. Dodać 1/4 średniej cebuli pokrojonej w półksiężyce liść laurowy, dwa ziela angielskie i parę ziarenek pieprzu kolorowego. Gorącą zalać grzybki. Zamknąć szczelnie słoiki. Pasteryzować 15 minut
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz