Szybkie, smaczne i niedrogie domowe wafelki.
opakowanie suchych wafli
kostka margaryny
szklanka cukru
3 łyżki mleka w proszku
łyżka kakao
żółtko
Sposób wykonania:
Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać cukier i 3 łyżki mleka w proszku. Zagotować, dodać kakao. Gotować jeszcze przez 3 minuty. Przestudzić, wbić żółtko i energicznie zamieszać ( żeby się nie ścięło ). Posmarować wafle. Przycisnąć dobrze deseczką , odstawić na godzinę do lodówki. Kroić w trójkąty.
Takie wafelki pamiętam z dzieciństwa;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Malwinna
takie najlepsze!! :)
OdpowiedzUsuńprzy okazji zapraszam do mojej pierwszej akcji :)
Więcej na blogu
zielonakuchnia.blogspot.com