wtorek, 4 grudnia 2012
PIEROGI RUSKIE
Składniki:
1200 g ugotowanych ziemniaków
500 g twarogu
2 szt cebula
1 kg mąki
2 jajka
sól, pieprz, wegeta
Sposób wykonania:
Ugotowane , dobrze przestudzone ziemniaki zmielić wraz z twarogiem.
Cebulkę obrać, pokroić w kosteczkę, delikatnie podsmażyć, dodać do zmielonego farszu. Doprawić solą i pieprzem i wegetą.
Z mąki jajka i wody przygotować ciasto na pierogi. Dobrze wyrobić.
Ciasto rozwałkować , wykrawać kółka, napełnić farszem i zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez ok 2 - 3 minuty od wypłynięcia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam pierogi;)
OdpowiedzUsuńklasyka zawsze się sprawdza w kuchni :)
OdpowiedzUsuńjutro zjemy to skomentujemy :) ;P mniam
OdpowiedzUsuńto jest przepyszne ;) zostało nam troszkę farszu i odsmażyliśmy go na patelni odrobiną podsmażonego boczku niebo w gębie polecamy MY :) :) :P
OdpowiedzUsuń