Ryba w occie z kolorową posypką.
składniki:
1 kg filetów rybnych
4-6 sztuk ogórków konserwowych
2-4 cebule
półlitrowy słoik papryki czerwonej w occie
zalewa:
3 łyżki octu
1 łyżka oleju
2 szklanki wody
4 łyżki kethupu
1 mała puszka koncentratu pomidorowego
dodatkowo:
sól
pieprz
vegeta
mąka
jajko
Sposób wykonania:
Rybę odmrozić, pokroić oprószyć solą i pieprzem.
Z mąki jajka, wody i vegety przygotować ciasto. Musi być geste jak na naleśniki.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę obtoczoną w cieście.
W garnku zagotować wszystkie składniki podane wyżej na zalewę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ogórki , paprykę i cebulkę pokroić w kosteczkę.
W naczyniu układać naprzemiennie usmażoną rybę i farsz, aż do wyczerpania składników. Wszystko zalać chłodną zalewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz