piątek, 28 grudnia 2012

RYBA W OCCIE

Ryba w occie z kolorową posypką.



składniki:

1 kg filetów rybnych
4-6 sztuk ogórków konserwowych
2-4 cebule
półlitrowy słoik papryki czerwonej w occie

zalewa:

3 łyżki octu
1 łyżka oleju
2 szklanki wody
4 łyżki kethupu
1 mała puszka koncentratu pomidorowego

dodatkowo:

sól
pieprz
vegeta
mąka
jajko

Sposób wykonania:

Rybę odmrozić, pokroić oprószyć solą i pieprzem.
Z mąki jajka, wody i vegety przygotować ciasto. Musi być geste jak na naleśniki. 
Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę obtoczoną w cieście.

W garnku zagotować wszystkie składniki podane wyżej na zalewę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Ogórki , paprykę i cebulkę pokroić w kosteczkę.

W naczyniu układać naprzemiennie usmażoną rybę i farsz, aż do wyczerpania składników. Wszystko zalać chłodną zalewą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz