składniki:
- 4 pstrągi
- opakowanie sera feta
- pęczek świeżego koperku
- czosnek
- cytryna
- sól
- masło
- folia aluminiowa
sposób wykonania:
Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić na zewnątrz i w środku, natrzeć świeżym czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Ser feta podusić, dodać czosnek i 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku.
Do miękkiego masła dodać posiekany koperek i czosnek. Dobrze wymieszać, doprawić.
Do środka każdej ryby włożyć wcześniej przygotowany farsz feta.
Pstrągi spiąć wykałaczkami. Pstrągi przełożyć na folię posmarowaną olejem. Ja położyłam paper do pieczenia.
Na wierzchu każdego pstrąga położyć kawałki czosnku i masła. Folię zawinąć.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celcjusza. Rybę wstawić do piekarnika na około 20 minut.
Następnie odwinąć folię i piec jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć z folii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz