Kotleciki wyszły mi bardzo soczyste. Do farszu można dodać zieloną pietruszkę.
składniki:
- 1/2 kurczaka
- 1 jajko
- 3 - 4 łyżki bułki tartej
- sól,pieprz,wegeta
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Z kurczaka wyciągnęłam kości, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam w
maszynce. Do mięska dodałam przyprawy, czosnek przeciśnięty przez
praskę, jajko i bułkę tartą oraz wodę. Dokładnie wymieszałam. Na patelni
rozgrzałam olej, uformowałam kotleciki, nie obtaczałam ich w bułce
tartej,ani mące. Smażyłam z obu stron na rumiano na wolnym ogniu.
pysznie wyglądają, widać jakie soczyste:) pycha!:)
OdpowiedzUsuńWyglada smacznie :)
OdpowiedzUsuń