Chyba już po raz ostatni w tym sezonie byłam na grzybach. Z kań, które nazbierałam zrobiłam jajecznicę.
Składniki:
- 2 duże kapelusze czubajka kania
- 1 średnia cebula
- 2 jajka
- do smaku sól,pieprz
-
masło do smażenia
Sposób wykonania:
Cebulkę obrałam, pokroiłam w drobną kostkę. Kanie oczyściłam, umyłam rozdrobniłam.
Na maśle podsmażyłam cebulkę, dodałam kanie i dusiłam kilka minut pod przykryciem. Na koniec wbiłam jajka i do prawiłam do smaku. Smażyłam aż jajko się ścięło.
Pychotka! Bardzo lubię jajówę z grzybkami :)
OdpowiedzUsuńPycha :) Uwielbiam grzybki !
OdpowiedzUsuń42 year old Nuclear Power Engineer Doretta Durrance, hailing from Gravenhurst enjoys watching movies like "Trouble with Girls, The" and Taekwondo. Took a trip to Rock-Hewn Churches of Ivanovo and drives a Ferrari 250 SWB Berlinetta Competizione. skocz tutaj
OdpowiedzUsuń