Składniki:
2 piwa porter
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
200 ml spirytusu
Sposób wykonania:
Do garnka wlewamy piwo, dodajemy cukier i cukier waniliowy, podgrzewamy aż się rozpuści, studzimy. Do tak przygotowanego, zimnego syropu wlewamy spirytus, mieszamy, rozlewamy do butelek. Odstawiamy na 2 tygodnie w ciemne, chłodne miejsce.
Ale to mocne:)ale mały kieliszeczek...czemu nie?
OdpowiedzUsuńjak się przegryzie ma bardzo fajny smak :)
OdpowiedzUsuńile to ma procent,ta nalewka?
OdpowiedzUsuńCzy spirytus należy wymieszać z wodą? Jeśli tak, to w jakich proporcjach? Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSpirytus mieszamy z wystudzonym piwem
UsuńCzy koniecznie musi być to cukier waniliowy czy może być tez WANILINOWY ?:)
OdpowiedzUsuń37 year-old Physical Therapy Assistant Alia Royds, hailing from Langley enjoys watching movies like Chapayev and Lockpicking. Took a trip to Archaeological Sites of the Island of Meroe and drives a Z8. zawartosc
OdpowiedzUsuń