Składniki:
2 mleka skondensowane niesłodzone
1 szklanka cukru
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
250 ml spirytusu
Sposób wykonania:
Do garnka wlałam mleko, dodałam cukier i kawę rozpuszczalną, podgrzewałam tak długo aż rozpuścił się cukier. Odstawiłam, wystudziłam, wlałam 250 ml spirytusu, dokładnie wymieszałam. Przelałam do butelek, na dobę zostawiłam w lodówce.
Ciekawy pomysł i propozycja na niedzielne popołudnie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam !
Na pewno pyszny:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie likiery :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam likiery kawowe i chciałam zrobić w końcu sama. Mam jednak pytanie, czy taki specjal może długo stać? Po dobie spędzonej w lodówce przeniose te słodycz do barku tylko jak długo może tam leżakować?
OdpowiedzUsuń