Swoje kotleciki zrobiłam z przewagą grzybów blaszkowych.
Składniki:
500 gram ugotowanych grzybów leśnych
2 jajka
5 łyżek bułki tartej
1 cebula
przyprawy: sól, pieprz
olej do smażenia
bułka tarta do obtoczenia kotletów
Sposób wykonania:
Ugotowane , wystudzone grzyby leśne zmieliłam maszynką z sitkiem o grubych oczkach. Cebulkę pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam na odrobinie oleju, dodałam do grzybów. Wbiłam jajka, wsypałam bułkę tartą, wymieszałam doprawiając solą i pieprzem. Uformowałam owalne kotleciki. Smażyłam na rozgrzanym oleju uprzednio obtoczone w bułce tartej na złocisty kolor.
Kocham grzyby pod każdą postacią, na pewno wypróbuje przepis...Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń