Delikatna zupka dla maluszka. Można ją wzbogacić dodając ugotowaną, pokrojoną drobno pierś drobiową.
Składniki:
- porcja rosołowa
-
włoszczyzna ( por, seler, pietruszka, marchewka )
-
sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie,
-
5 - 6 łyżek kaszy manna
-
natka pietruszki do posypania
Sposób wykonania:
Porcje rosołową umyłam, zalałam wrzącą woda, dodałam włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie i sól. Gotowałam na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie wyciągnęłam porcję i włoszczyznę. Do tak przygotowanego rosołku wsypałam kaszę mannę i szybko zamieszałam, żeby nie było grudek. Gotowałam przez około 5 - 7 minut. Dodałam pokrojoną marchewkę i natkę pietruszki. Doprawiłam do smaku.
Żeby była gęściejsza można dodać więcej kaszy manny.
36 year-old Legal Assistant Bar Ramelet, hailing from Earlton enjoys watching movies like "Rise & Fall of ECW, The" and Nordic skating. Took a trip to Chhatrapati Shivaji Terminus (formerly Victoria Terminus) and drives a Savana 3500. post informacyjny
OdpowiedzUsuń