Przepis zalewy powinien wystarczyć na 6 ćwiartkowych słoiczków grzybków.
Składniki:
maślaki
cebula
Zalewa:
1 szklanka octu
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka soli
1 litr wody
5 - 6 ziarenek ziela angielskiego
pieprz w ziarenkach
Sposób wykonania:
Maślaki obrać, umyć obgotować.
Z wody, octu, cukru i soli przygotować zalewę.
Grzyby przełożyć do słoików nie więcej niż na 3/4 wysokości. Cebulę obrać pokroić w piórka, posypać na wierz na maślaki. Do każdego dodać ziarenko ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Zalać gorącą zalewą. Słoiki szczelnie zamknąć. pasteryzować przez 15 minut. Studzić przewrócone do góry dnem.
59 yr old Help Desk Operator Courtnay Babonau, hailing from Happy Valley-Goose Bay enjoys watching movies like Joe and Driving. Took a trip to Fernando de Noronha and Atol das Rocas Reserves and drives a Ferrari 250 SWB California Spider. sprawdz ta strone internetowa
OdpowiedzUsuń