niedziela, 23 września 2012
pierogi z mięsem i kapustą
Składniki:
800 g łopatka wieprzowa
800 g kapusta kiszona
2 szt cebula
1 kg mąki
2 jajka
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Mięso i kapustę ugotować w osobnych garnkach. Przestudzić, kapustę odcedzić z wody i wydusić, zmielić.
Cebulką podsmażyć, dodać do zmielonego mięsa i kapusty. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki jajka i wody przygotować ciasto na pierogi. Dobrze wyrobić.
Ciasto rozwałkować , wykrawać kółka, napełnić farszem i zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju 5 - 7 minut od wypłynięcia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kurcze, zjadłabym pierożki... :)
OdpowiedzUsuńwczoraj miałam na obiad ;) pyszności!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana :)