smażone kanie
Składniki:
kanie
jajka
bułka tarta
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia
Sposób wykonania:
Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć.
Posypać solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po usmażeniu.
aż mi w brzuszku zaburczało! babcia zawsze takie mi robiła, gdy byłam u niej na wakacjach, na wsi :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kanie, ale zawsze namaczam je w mleku przed smażeniem - pycha!
OdpowiedzUsuńteż robiłam w tym tygodniu, ale w cieście naleśnikowym :)
OdpowiedzUsuńoj jak ja chce do mamy!! ona mi zawsze takie robi :)mniam
OdpowiedzUsuń