niedziela, 30 września 2012

smażone kanie


Składniki:

kanie
jajka
bułka tarta
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia

Sposób wykonania:

Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć.
Posypać solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po usmażeniu.

4 komentarze:

  1. aż mi w brzuszku zaburczało! babcia zawsze takie mi robiła, gdy byłam u niej na wakacjach, na wsi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kanie, ale zawsze namaczam je w mleku przed smażeniem - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. też robiłam w tym tygodniu, ale w cieście naleśnikowym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. oj jak ja chce do mamy!! ona mi zawsze takie robi :)mniam

    OdpowiedzUsuń