środa, 12 września 2012

Jabłka pieczone z cukrem i cynamonem.

Takie jabłka często robiła moja mama gdy byłam jeszcze małym dzieckiem. 

Składniki na 3 porcje:

3 jabłka
cukier 
cynamon

Sposób wykonania:

Jabłka umyj, obetnij u góry i wydrąż gniazda nasienne. W puste miejsce wsyp cukier i niewielką ilość cynamonu.
Przykryj obciętą górą.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20-30 minut. Ja jabłka piekę aż skórka zacznie się marszczyć i rumienić a z ich środka zaczyna wypływać cukier.
Po wyciągnięciu z piekarnika jabłka powinny być miękkie ale nie mogą się rozpadać. 
Najlepiej smakują na ciepło.



2 komentarze:

  1. O tak, takie jabłka kojarzą się z dzieciństwem. Dlaczego tak rzadko je robię???

    OdpowiedzUsuń