czwartek, 8 listopada 2012

Żeberka w coli

 Żeberka w coli.

Przepis z internetu troszeczkę zmodyfikowany.





Składniki:

1 kg żeberek
2 szklanki coca - coli
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
mielona czerwona papryka
oliwa
ja dodałam jeszcze przyprawę do czerwonego mięsa



Sposób wykonania:

Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, zostawić na całą noc w lodówce.
Następnego dnia każdą porcję obtoczyć w mące i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Włożyć w rękaw do pieczenia mięsa i zalać coca -colą, zamknąć. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 1,5 h.


 Moje wrażenia
Żeberka były smaczne, lekko słodkie i kruche. Warte zrobienia.

1 komentarz:

  1. Kiedys robiłam żeberka w coli
    Zapraszam do zabawy
    http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/11/1010-liebster-award.html

    OdpowiedzUsuń