Składniki:
dowolna ilość zielonego groszku ( miałam około 1,5 kg )
sól
cukier
woda
Sposób wykonania:
Groszek wyłuskałam, opłukałam i osączyłam. Zalałam w naczyniu wrząca wodą ( wody dałam tyle żeby przykryła groszek) z dodatkiem soli i cukru. Na każdy litr wody dałam czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżkę cukru. Gotowałam 3 minuty. Gorący przełożyłam do słoików.Pasteryzowałam pierwszego dnia 30 minut, licząc od chwili zagotowania. Następnego przez 20 minut.
zaraz się za to zabieram
OdpowiedzUsuńSuper
OdpowiedzUsuńJaki sól?
OdpowiedzUsuńZwykly czy morski?
OdpowiedzUsuńsuper, przepis sprawdziłam, pasteryzowałam 1 dnia 20 minut. słoiczki małe jak po koncentracie.
OdpowiedzUsuńCzy groszek w słoikach zalewamy wodą z gotowania,czy przygotować nową zalewę?
OdpowiedzUsuń49 year old Speech Pathologist Janaye Ferraron, hailing from Pine Falls enjoys watching movies like Private Parts and Fishing. Took a trip to Three Parallel Rivers of Yunnan Protected Areas and drives a Z8. rodzaj kontaktu
OdpowiedzUsuńDenizli
OdpowiedzUsuńErzurum
Samsun
Malatya
Niğde
DOW5TW
Antalya
OdpowiedzUsuńKonya
Adana
Ankara
Van
SPYGZ