niedziela, 2 grudnia 2012

JABŁKA W CIEŚCIE

Słodkie śniadanie.....



  • Składniki

    3 jajka
    mąka
    cukier
    mleko
    cukier waniliowy
    proszek do pieczenia
    jabłka

  • Sposób przygotowania


    1. białka oddzielić od żółtka 

    2. żółtka utrzeć z cukrem ( 1 łyżka ) i cukrem waniliowym 

    3. dodać 1/4 szklanki mleka i mąkę ( żeby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki ), następnie dodać proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki 

    4. ubić piane z białek i dodać do ciasta, delikatnie mieszając 

    5. jabłka obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne 

    6. dodać do ciasta 

    7. smażyć na dobrze nagrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor 

     
    Można podawać z cukrem pudrem lub śmietaną.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam jabłka w cieście - częstuję się Twoimi i pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń