Sezon na ogórki w pełni oto moja propozycja na koreczki z ogórków
Składniki:
4 kg małych ogórków ze skórką
ćwiartkowy słoiczek cebuli dymki
3 czerwone papryki
3 żółte papryki
1 duży seler
1 szklanka soli
ziele angielskie
liść laurowy
gorczyca
2,5 szklanki cukru
1,5 szklanki octu
3 czerwone papryki
3 żółte papryki
1 duży seler
1 szklanka soli
ziele angielskie
liść laurowy
gorczyca
2,5 szklanki cukru
1,5 szklanki octu
Sposób przygotowania:
- Warzywa pokroić w grubsza kostkę, zalać solanką na 3 godziny. (Solanka to 1 szklanka soli i wody tyle, żeby przykryła warzywa.)
- Odcedzić ( przez durszlak )
- Do słoiczków włożyć po kilka ziarenek gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie i odcedzone warzywa.
- Zalać gorącą zalewą przygotowaną z 5 szklanek wody, 2,5 szklanek cukru i 1,5 szklanki octu. Pasteryzować 2 – 3 minuty.
48 year old Assistant Media Planner Stacee Pullin, hailing from Thornbury enjoys watching movies like Red Lights and Mushroom hunting. Took a trip to Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve and drives a Alfa Romeo 8C 2300 'Le Mans' Tourer. przejdz tutaj
OdpowiedzUsuń