-
Składniki
600 g łopatki lub szynki
20 dag pieczarek
1 duża papryka
1 duża cebula
2- 3 duże ziemniaki
Przyprawy ( sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, magi, kminek, papryka słodka, papryka chili )
Koncentrat pomidorowy -
Sposób przygotowania
- Mięso umyć pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć , zalać
wodą, dodać sól, listek i ziele angielskie dusić na wolnym ogniu.
Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć i dodać do gotującego się
mięsa. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, paprykę w kostkę lub paski,
podsmażyć i dodać gdy mięso będzie prawie miękkie. Ziemniaki obrać
pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować wszystko razem aż do miękkości
ziemniaka. Na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, paprykę
chili , magi, pieprz, i kminek i słodką paprykę. Zupę można lekko
zaciągnąć zawiesiną.
sobota, 18 sierpnia 2012
Zupa gulaszowa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniam wyszła pyszna :) ciekawe czy żonie zasmakuje :P
OdpowiedzUsuń