Składniki
1 kg kurek
średnia cebula
2 łyżeczki soli
1/4 szklanki cukru
1 szklanka octu 10 %
1/2 litra wody
3-4 liście laurowe
czubata łyżeczka gorczycy
łyżka pieprzu w ziarenkach
6 szt ziele angielski-
Sposób przygotowania
- 1.
- Umyte i oczyszczone kurki zalać małą ilością wody, dodać pokrojoną w piórka cebulę, i przyprawy z jedną łyżeczka soli zagotować. Gotować 10 minut. Odcedzić, gorące przekładać do słoika.
- 2.
- Do garnka wlać pół litra wody, szklankę octu, 1/4 szklanki cukru i łyżeczkę soli. Zagotować
- 3.
- Kurki zalać gorącą zalewą. Słoiki dobrze zakręcić. Postawić do góry dnem , żeby się zassały. Nie pasteryzować.
wtorek, 28 sierpnia 2012
Kurki w occie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
27 year old Research Nurse Arlyne Ruddiman, hailing from Fort Erie enjoys watching movies like Doppelganger and Vehicle restoration. Took a trip to Heritage of Mercury. Almadén and Idrija and drives a Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione. tutaj jest jego komentarz
OdpowiedzUsuń