sobota, 18 sierpnia 2012

Zupa prowansalska

Jest ulubioną zupą mojego syna

Składniki 

0,5 kg mięsa mielonego
30- 40 dag pieczarek
Średni por
2-3 serki topione w kostce Holland
2 kostki rosołowe
2 płaskie łyżki ziół prowansalskich

Sposób przygotowania 

Do garnka wlewamy 2 – 2,5 l. wody., dodajemy kostki rosołowe, gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki , smażymy na patelni i wsypujemy do gotującej się wody. Mięso mielone podsmażamy na patelni, wsypujemy do gotujących się pieczarek. Po 15 minutach dodajemy pokrojony por, serki topione i zioła prowansalskie. Mieszamy co jakiś czas żeby serek się rozpuścił. Gotujemy jeszcze ok. 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz