-
Sposób przygotowania
- 1. Kiełbasę kroimy w paseczki , posypujemy przyprawą do
grila, i smażymy na rozgrzanej patelni by się zrumieniła. Odstawiamy do
wystygnięcia.
2. Sałatę drzemy (szarpiemy ) na mniejsze kawałki
3. Cebulę i ogórki kroimy w półksiężyce, pomidora w kostkę. Fasolę odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą.
4. Przygotowujemy sos czosnkowy. W tym celu mieszamy duży jogurt naturalny z dwiema łyżkami majonezu czosnkiem solą i pieprzem. ( czosnek wg. uznania ).
5. Do dużej miski kładziemy kolejno sałatę, cebulę, ogórka świeżego, pomidora, opłukaną fasolę czerwoną i podsmażoną kiełbaskę. Wszystko polewamy sosem czosnkowym.
sobota, 18 sierpnia 2012
SAŁATKA CHŁOPSKA
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz