Składniki:
2 kubki ugotowanego makaronu spagetti
2 jajka
15 dag kiełbasy szynkowej
pół szklanki otrębów pszennych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
cebula
do panierowania :
2 jajka
15 dag kiełbasy szynkowej
pół szklanki otrębów pszennych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
cebula
do panierowania :
2 jajka
mąka
bułka tarta
makaron i kiełbasę pokrój na drobno, cebulę w drobną kostkę, dodaj przyprawy, otręby pszenne , jajka i przecier pomidorowy, wymieszaj. Formuj małe kotleciki, panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na oleju na złoty kolor.
Świetny pomysł! Bardzo apetyczne kotleciki.
OdpowiedzUsuńz makaronu, o prosze!:) fajny pomysl!
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę ... ale podoba i się ,zwłaszcza że są takie zgrabne :) Pzdr
OdpowiedzUsuńciekawa alternatywa dla makaronu! :)
OdpowiedzUsuńNo no, pierwszy raz widzę coś takiego, ale bardzo mi się spodobały :) Trzeba będzie je wypróbować!
OdpowiedzUsuńJuż chyba z wszystkiego robiłam kotleciki dla mojego wege męża, ale na makaron nie wpadłam:)
OdpowiedzUsuń