wtorek, 21 sierpnia 2012

Kotlety z makaronu

Składniki:

2 kubki ugotowanego makaronu spagetti
2 jajka
15 dag kiełbasy szynkowej
pół szklanki otrębów pszennych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
cebula

do panierowania :
 
2 jajka
mąka
bułka tarta



 Sposób wykonania:
 
makaron i kiełbasę pokrój na drobno, cebulę w drobną kostkę, dodaj przyprawy, otręby pszenne , jajka i przecier pomidorowy, wymieszaj. Formuj małe kotleciki, panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na oleju na złoty kolor. 


6 komentarzy:

  1. Świetny pomysł! Bardzo apetyczne kotleciki.

    OdpowiedzUsuń
  2. z makaronu, o prosze!:) fajny pomysl!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pierwszy raz słyszę ... ale podoba i się ,zwłaszcza że są takie zgrabne :) Pzdr

    OdpowiedzUsuń
  4. No no, pierwszy raz widzę coś takiego, ale bardzo mi się spodobały :) Trzeba będzie je wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  5. Już chyba z wszystkiego robiłam kotleciki dla mojego wege męża, ale na makaron nie wpadłam:)

    OdpowiedzUsuń