Składniki:
brokuł
puszka czerwonej fasoli
opakowanie sera feta
pół litra jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
prażony słonecznik
czosnek
opakowanie sera feta
pół litra jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
prażony słonecznik
czosnek
Sposób przygotowania:
- Brokuł pokroić w różyczki i ugotować w osolonej wodzie. ( 2 - 3 minuty od zagotowania, żeby nie był za miękki )
Fasolę odsączyć i przepłukać pod bieżącą wodą
Ser feta pokroić w kostkę
Słonecznik podsmażyć na suchej patelni
- Przygotować sos czosnkowy:
Do jogurtu naturalnego dodać 2 - 3 ząbki czosnku pokrojonego w kostkę lub przeciśniętego przez praskę , sól, pieprz, i 2 łyżki majonezu
Sałatkę układamy warstwowo.
Na dno naczynia kładziemy brokuł, na niego fasolę czerwoną, na koniec pokrojony ser feta. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. i posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz