Składniki:
1,20-1,50 karkówki bez kości
2 przyprawy knorr do czerwonego mięsa lub do karkówki
3 cebule
30-50 dag pieczarek
sos:
16 łyżek wody
3 łyżki cukru
2,5 łyżki magi
5 łyżek octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego-
Sposób przygotowania:
- 1.
- Karkówkę pokroić w plastry posypać przyprawą ( dać całe 2 sztuki ) dodać troszeczkę oleju wymieszać i odstawić na noc do lodówki karkówkę obsmażyć pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w półksiężyce – pieczarek i cebuli nie smażymy układać w naczyniu żaroodpornym warstwami ( pieczarki, cebula, karkówka, pieczarki, cebula, karkówka )
- 2.
-
Z podanych składników w osobnym garnku przygotować sos, zalać nim karkówkę piec w temp. 180 stopni 1,20 h max do 1,50 h
sobota, 18 sierpnia 2012
karkówka z pieczarkami w pomidorowym sosie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz