Składniki:
350 gram świeżych lub mrożonych kurek
3 szklanki bulionu
1 średnia cebula
2 serki topione śmietankowe w kostce
masło do smażenia
sól, pieprz
opakowanie makaronu - użyłam makaronu Animak Tagliatelle
Sposób wykonania:
Kurki oczyściłam , umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki, podsmażyłam na niewielkiej ilości masełka. Zalałam 3 szklankami rosołu. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę, zeszkliłam dodałam do kurek. Gdy już grzybki były miękkie pokroiłam topiony serek na mniejsze kawałeczki wkładając go do sosiku grzybowego i mieszając raz po raz doprowadziłam do rozpuszczenia serka. Do smaku dałam tylko pieprz, gdyż mój rosołek okazał się dosyć słony.
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu, odcedziłam, dodałam do sosu i dokładnie wymieszałam. Rozłożyłam na talerze wierzch posypałam natką pietruszki.
pycha lubię sos kurkowy:d
OdpowiedzUsuń