Składniki:
500 gram makaronu ( u mnie świderki )
300 gram kiełbasy np. podwawelskiej
2 średniej wielkości cebule
mały przecier pomidorowy ( 200 gram )
sól, pieprz, magi, olej
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę lekko podsmażamy. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę , podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy. Makaron odcedzamy. Do garnka wkładamy usmażoną kiełbaskę z cebulką i przecierem, makaron. Wszystko dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i magi.
Aksaray
OdpowiedzUsuńAydın
Kütahya
Rize
Bingöl
G8CSİ
Ankara
OdpowiedzUsuńBolu
Sakarya
Mersin
Malatya
6MA
Diyarbakır
OdpowiedzUsuńSamsun
Antep
Kırşehir
Konya
XWQ