wtorek, 5 sierpnia 2014

fasolka w słoikach


SKŁADNIKI:
FASOLKA SZPARAGOWA
SÓL
CUKIER
WODA

 SPOSÓB WYKONANIA:
FASOLKĘ UMYĆ ODCIĄĆ KOŃCÓWKI ZALAĆ WRZĄCĄ WODĄ , TAK BY BYŁA CAŁA ZAKRYTA, DODAĆ SÓL I CUKIER ( NA KAŻDY LITR WODY TRZEBA DAĆ 1 ŁYŻECZKĘ CZUBATĄ SOLI I 2 ŁYŻKI CUKRU ). ZAGOTOWAĆ , OBGOTOWYWAĆ 3 MINUTY., WYCIĄGNĄĆ Z WODY, PRZEKROIĆ NA PÓŁ. GORĄCĄ WKŁADAĆ DO SŁOIKÓW, NASTĘPNIE ZALAĆ GORĄCĄ ZALEWĄ W KTÓREJ FASOLKA BYŁA GOTOWANA. PASTERYZOWAĆ 2 RAZY. PIERWSZEGO DNIA GODZINĘ , DRUGIEGO 40 MINUT.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz