poniedziałek, 3 lutego 2014

Schab nadziewany

Składniki na 4 porcje
4 plastry surowego schabu
1 średniej wielkości cebula
5 - 6  pieczarek
1/4 sztuki czerwonej papryki
olej do smażenia
przyprawy: sól, pieprz
dodatkowo do panierowania : jajko, mąka, bułka tarta

Sposób wykonania:
Cebulkę obrałam, pokroiłam w piórka, pieczarki oczyściłam pokroiłam  w paski, paprykę oczyściłam, pokroiłam w paski, Warzywa podsmażyłam na odrobinie oleju dodając sól. Przestudziłam. Plastry schabu rozbiłam dość mocno, posypałam solą i pieprzem. Na jedną część kotleta położyłam podsmażone warzywa.

Złożyłam w pół dokładnie ścisnęłam brzegi.
Jajko roztrzepałam z dodatkiem przypraw. Kotlety panierowałam tradycyjnie; mąka, jajko, bułka. Smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju zmniejszając gaz prawie do minimum, na złocisty kolor.

2 komentarze: