sobota, 18 kwietnia 2015

jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:
5 jajek
10 średniej wielkości pieczarek
sól, pieprz , majonez
Sposób wykonania:
Jajka ugotuj na twardo.
Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę, sparz, odcedź, pozostaw do wystygnięcia.
Wystudzone jajka obierz i ostrożnie przekrój na pół. Wyjmij żółtka, przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj pieczarki i niewielką ilość majonezu, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Połówki białek wypełniaj farszem, przełóż na talerz.


Niedocenione Jajko Pieczarkowy Tydzień 2015

2 komentarze:

  1. Tak to zdecydowanie mój faworyt wśród faszerowanych jaj. Witam Cię w mojej akcji pieczarkowej :)

    OdpowiedzUsuń